Kookospähkli kauss on valmistatud Indoneesias Bali saarel elavate käsitööliste poolt. Kausi tegemiseks kasutatakse hoolikalt valitud kookospähkli koori. Töö käigus koori lihvitakse ning poleeritakse kookosõliga.
Kuna kookospähkli kausid on otse loodusest, siis iga kauss on omanäoline ja unikaalne suuruse, vormi kui ka värvi poolest.
Kookospähkli koored on kõrvalsaadus, mis tekib kookosõli tootmisel ning tavaliselt need põletatakse, mis on küll odavam, kuid pikas plaanis mitte kuigi jätkusuutlik, kuna põletusprotsessi käigus eraldub õhku palju CO2 ja metaani ühendeid. Selle asemel saab kookoskoortest valmistatada kasulikke tarbeesemeid, mis on vastupidavad ning hiljem biolagunevad.
Kuidas kasutada ja hooldada kookospähkli kaussi:
Ära kasuta kaussi kuumade söökide serveerimiseks, kuna selle tulemusena võib kauss mõraneda. Sobib pigem toasoojade või külmade söökide, smuutide serveerimiseks.
Ei sobi kasutamiseks ahjus, mikrolaineashjus ega külmkapis.
Pese kaussi käsitsi kohe kui oled lõpetanud selle kasutamise. Ära pese nõudepesumasinas ega jäta kauaks kuuma vette likku.
Kui soovid, et kauss säiliks kauem värske ja siledana, poleeri seda toiduõliga umbes peale igat kümnendat kasutuskorda.
Kausi mõõdud:
Läbimõõt 12 – 15 cm.
Kõrgus 5 – 6 cm.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.